Wie ben ik?

Na mij eerste orgellessen werd ik al snel ingezet om het koor van mijn vader te begeleiden. Het was een kleine stap, na vele jaren in het kinderkoor gezongen te hebben, de leiding over te nemen van het kinderkoor. En zo werd het heel vanzelfsprekend om in 1980 te gaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Ik studeerde orgel bij André Verwoerd en Bernhard Winsemius. Daarnaast studeerde ik ook piano bij Elly Salomé. Deze twee prachtige instrumenten leerde ik bespelen. Vele concerten heb ik gegeven en koren begeleid. Maar ik wilde meer. Het zingen bleef lonken. En zo studeerde ik, buiten het conservatorium,  zang bij Barbara Endendijk en Frans Huijts. Vele dirigeercursussen volgden en zo vond ik al snel de eerste koren die ik mocht leiden. 

Na vele jaren werkzaam als musicus verliet ik in 1997 Nederland, om met man en dochter te gaan wonen in Zuid-Korea. Ik liet een bloeiende lespraktijk en koren zonder dirigent achter om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Daarna volgde Brazilië, waar ik de wereld van de Bossa nova leerde kennen. 

Sinds 2005 ben ik weer terug in Nederland.  In Brazilie en Korea kon ik vrij musiceren, maar hier pakte ik mijn oude liefde weer op, les geven. Want wat is het leuk om les te geven!

Het was ook fijn om weer lessen in Nederland te kunnen nemen. Arrangeren voor koren, lichte muziek, cursussen kinderkoor enzovoort.

Wil je meer over me weten, vragen staat vrij! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb