Pianoles, orgelles of blokfluitles voor volwassenen en kinderen

Ik geef les aan leerlingen vanaf ongeveer 6 jaar. De jongsten krijgen les met veel zingen, gebruik van diverse ritme instrumenten, bewegen en spelen op jouw instrument zonder notenschrift. Als ze dat willen en er aan toe zijn, leren ze geleidelijk het notenschrift. Het ontwikkelen van het gehoor en het ritmegevoel blijven altijd op de voorgrond. Het is fijn als je je favoriete liedje kunt spelen zonder dat je aan het notenschrift gebonden bent.

 Als kinderen wat ouder zijn willen ze graag noten leren lezen. Het geeft ze houvast. Zo leer je ook liedjes die je nog niet kent. We leven in een wereld met veel muziek om ons heen, maar er is nog veel muziek die niet uit de radio komt.

Toch proberen we nog steeds veel aan het gehoor te werken,  zodat je jouw popsong al gauw kunt meespelen van de radio. Maar alles kost tijd en doorzettingsvermogen. Daarom is oefenen heel belangrijk. Zo'n 5x per week, in het begin 10 minuten.

Wil je jezelf leren begeleiden, dan ben je ook aan het juiste adres! Ik leer je techniek en accoorden en hoe je je stem het beste kunt gebruiken.

Voor de wat verder gevorderde leerlingen heb ik uiteraard ook plaats. Samen beslissen we wat je wilt en kunt spelen. 

Voor elke leerling geldt dat ik me niet vast houd aan een bepaalde methode. Elke leerling is anders.

 

Twee keer per jaar houden we een voorspeelavond met veel samenspel met ook andere instrumenten. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb